Thursday 12 February 2015

#04 - ペールエール


#04 - ペールエール er en amerikansk Pale Ale. ペールエール er japansk for Pale Ale, og 空知のエース er japansk for Sorachi Ace. Sorachi Ace er en humletype som ble utvikletHokkaidō (Japan) for Sapporo Breweries på slutten av 70-tallet. Sorachi Ace er kjent for å ha en intens sitronaroma, med toner av dill og koriander. Sammen med Magnum som bitterhumle og Amarillo og Centennial som smaks- og aromahumle håper vi her å presentere en svært sitruspreget APA.

Brygget: 18.01.2015
Flasket: 08.02.2015



Title: #04 American Pale Ale

Brew Method: All Grain
Style Name: American Pale Ale
Boil Time: 90 min
Batch Size: 60 liters (fermentor volume)
Boil Size: 70 liters
Boil Gravity: 1.042
Efficiency: 70% (brew house)

STATS:
Original Gravity: 1.050 (estimert, ble 1.060 etter skylling i tot. 61.5 liter vørter. Etter tilsatt DME var og fortsatt 1.060 (se detaljer under Fermentables). Erstattet kontinuerlig fordampet vann med nytt under kok. OG post boil 1.062.)
Final Gravity: 1.014 (Estimert, ble 1.016)
ABV (standard): 4.68% (Estimert, etter korrigering av oppskrift: 6.04%)
IBU (tinseth): 35.96
SRM (morey): 12.83

FERMENTABLES:
11 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (80.9%)
0.9 kg - United Kingdom - Munich (6.6%)
1.7 kg - United Kingdom - Crystal 70L (12.5%)
1 kg - DME Light (tilsatt utblandet i 7.5 liter vann pre-boil)

HOPS:
20 g - Magnum, Type: Pellet, AA: 12.5, Use: Boil for 60 min, IBU: 11.31
45 g - Amarillo, Type: Leaf/Whole, AA: 8.4, Use: Boil for 15 min, IBU: 7.72
45 g - Centennial, Type: Leaf/Whole, AA: 10.2, Use: Boil for 15 min, IBU: 9.37
15 g - Sorachi Ace, Type: Leaf/Whole, AA: 12, Use: Boil for 15 min, IBU: 3.67
45 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.4, Use: Boil for 2 min, IBU: 1.45
45 g - Centennial, Type: Pellet, AA: 10.2, Use: Boil for 2 min, IBU: 1.76
15 g - Sorachi Ace, Type: Pellet, AA: 12, Use: Boil for 2 min, IBU: 0.69
45 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.4, Use: Dry Hop for 7 days
45 g - Centennial, Type: Pellet, AA: 10.2, Use: Dry Hop for 7 days
15 g - Sorachi Ace, Type: Pellet, AA: 12, Use: Dry Hop for 7 days

MASH GUIDELINES:
1) Temp: 68 C, Time: 30 min, Amount: 50 L (innmesk, ca 52 liter)
2) Temp: 72 C, Time: 20 min, Amount: 50 L
3) Temp: 77 C, Time: 5 min, Amount: 50 L (skyllet med ca 20 liter)

OTHER INGREDIENTS:
1.5 tsk - Gjærnæring, Time: 15 min, Type: Other, Use: Boil
1,5 tablett - Klarningsmiddel (Whirlfloc), Time: 15 min, Type: Other, Use: Boil

YEAST:
Fermentis / Safale - American Ale Yeast US-05
Starter: No
Form: Dry
Attenuation (avg): 72%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 15 - 23.89 C
Fermentation Temp: 17-24 C

No comments:

Post a Comment