#04 - ペールエール er en amerikansk Pale Ale. ペールエール er japansk for Pale Ale, og 空知のエース er japansk for Sorachi Ace. Sorachi Ace er en humletype som ble utviklet i Hokkaidō (Japan) for Sapporo Breweries på slutten av 70-tallet. Sorachi Ace er kjent for å ha en intens sitronaroma, med toner av dill og koriander. Sammen med Magnum som bitterhumle og Amarillo og Centennial som smaks- og aromahumle håper vi her å presentere en svært sitruspreget APA.
Brygget: 18.01.2015
Flasket: 08.02.2015
Title: #04 American Pale Ale
Brew Method: All Grain
Style Name: American Pale Ale
Boil Time: 90 min
Batch Size: 60 liters (fermentor volume)
Boil Size: 70 liters
Boil Gravity: 1.042
Efficiency: 70% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 1.050 (estimert, ble 1.060 etter skylling i tot. 61.5 liter vørter. Etter tilsatt DME var og fortsatt 1.060 (se detaljer under Fermentables). Erstattet kontinuerlig fordampet vann med nytt under kok. OG post boil 1.062.)
Final Gravity: 1.014 (Estimert, ble 1.016)
ABV (standard): 4.68% (Estimert, etter korrigering av oppskrift: 6.04%)
IBU (tinseth): 35.96
SRM (morey): 12.83
FERMENTABLES:
11 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (80.9%)
0.9 kg - United Kingdom - Munich (6.6%)
1.7 kg - United Kingdom - Crystal 70L (12.5%)
1 kg - DME Light (tilsatt utblandet i 7.5 liter vann pre-boil)
HOPS:
20 g - Magnum, Type: Pellet, AA: 12.5, Use: Boil for 60 min, IBU: 11.31
45 g - Amarillo, Type: Leaf/Whole, AA: 8.4, Use: Boil for 15 min, IBU: 7.72
45 g - Centennial, Type: Leaf/Whole, AA: 10.2, Use: Boil for 15 min, IBU: 9.37
15 g - Sorachi Ace, Type: Leaf/Whole, AA: 12, Use: Boil for 15 min, IBU: 3.67
45 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.4, Use: Boil for 2 min, IBU: 1.45
45 g - Centennial, Type: Pellet, AA: 10.2, Use: Boil for 2 min, IBU: 1.76
15 g - Sorachi Ace, Type: Pellet, AA: 12, Use: Boil for 2 min, IBU: 0.69
45 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.4, Use: Dry Hop for 7 days
45 g - Centennial, Type: Pellet, AA: 10.2, Use: Dry Hop for 7 days
15 g - Sorachi Ace, Type: Pellet, AA: 12, Use: Dry Hop for 7 days
MASH GUIDELINES:
1) Temp: 68 C, Time: 30 min, Amount: 50 L (innmesk, ca 52 liter)
2) Temp: 72 C, Time: 20 min, Amount: 50 L
3) Temp: 77 C, Time: 5 min, Amount: 50 L (skyllet med ca 20 liter)
OTHER INGREDIENTS:
1.5 tsk - Gjærnæring, Time: 15 min, Type: Other, Use: Boil
1,5 tablett - Klarningsmiddel (Whirlfloc), Time: 15 min, Type: Other, Use: Boil
YEAST:
Fermentis / Safale - American Ale Yeast US-05
Starter: No
Form: Dry
Attenuation (avg): 72%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 15 - 23.89 C
Fermentation Temp: 17-24 C
No comments:
Post a Comment